Chilli Olej s Morugou

Olej z Chilli je jedna z nejpoužívanějších  surovin v Chilli kuchyni. Používáme ho především pro nakládání různých marinád na gril. Pokud není čas na výrobu  Chilli marinády, můžeme smažit na oleji samotném. Chilli aroma se Nám krásně vpije do steaků při smažení. Pokud Máte rádi nakládané sýry, olej použijte místo klasického. Tento postup má daleko lepší výsledek pálivosti produktu než jiní, u kterých nám olej většinu palu zneutralizuje.

Suroviny:

Olivový nebo slunečnicový olej, 2 ks sušených Trininad Moruga Scorpion Papriček

Postup:

Olej vylijeme na pánev, přidáme 2 ks sušených Trininad Moruga Scorpion papriček a ohříváme dokud Nám papričky nezhnědnou.

Jakmile Nám papričky ztmavnou (nesmí zčernat), olej je hotový a můžeme s ním nakládat dle libosti

1 olej2 olej s chilli3 olej s chilli vysmažené