Chilli omáčka Green Habanero mash bez semínek 200ml

3 hodnocení
 
  • 1 z 4
 

Mash ze zelených chilli papriček Habanero bez semínek.

Pálivost: 35 000 SHU

Objem: 200 ml, Složení: Habanero chilli papričky, sůl 12-16%, Země původu: Costa Rica/USA

Dostupnost Skladem
129 Kč    
Kód produktu 1125
Kategorie Středně pálivé Omáčky
 

Co je chilli mash? Čerstvé chilli papričky se rozdrtí spolu se solí a nechají se fermentovat(kvasit) po dobu 2-6 měsíců. Výtažek z kůže, semínek a dužiny společně poskytne intenzivní a bohatou chuť. Občas se přidá ocet kvůli zastavení fermentace, ale jinak chilli mashe neobsahují žádné jiné látky či konzervanty. Používá se na další zpracování k výrobě omáček, sals, dipů, do jídel, pokrmů a mnoho dalšího. 

 

Habanero paprička je odrůda Capsicum chinense. Její název je odvozen ze španělského pojmenování Havany a jednou z více pálivějších papriček. Nezralé Habanera jsou zelené, ale v průběhu zrání svou bravu mění. Můžeme vidět Habanera oranžová a červenám ale i bílá, hnědá a růžová.

Habanero dosahuje pálivosti 200 000-300 000 Scovilleho jednotek pálivosti (SHU). Původ papriček je pravděpodobně na Kubě, odkud se paprička dostala na Yucatán (Mexico), kde se jí dnes ročen sklidí zhruba 1500 tun. Pěstuje se také v Belize, Kostarice a v některých státech USA (Texas, Idaho a Kalifornie).

Pálivost papričky a její delikátní chuť z ní dělá velmi žádanou a populární přísadu do omáček a jídel.

Křížením červeného Habanera a papričky Bhut Jolokia vznikla v roce 2012 v Jižní Karolíně Carolina Reaper, v současnosti nejpálivější chilli paprička na světě.

Hmotnost 0.2 kg