Semena chilli Cayenne red slim 10ks
Popis
Popis
Paprička Chilli Cayene Pepper, neboli „Kajanský pepř“ má svůj původ v jižní Americe. Dnes už se však jako koření využívá po celém světě. Patří ke středně pálivým a aromatickým druhům chilli. Jejich pálivost je 30 000 – 50 000 SHU. Kromě využití k dochucování pokrmů, zvláště omáček má i léčivé účinky. Slupka plodu je velmi pevná a nepropustná, proto vydrží dlouho čerstvé při správném skladování.
Výška rostliny
je plně závislá od prostředí ve kterém ji pěstujete a od podmínek, které ji poskytnete . Pohybuje se běžně v rozmezí 30 – 50 cm.
Plod
Plodem jsou asi 10 cm dlouhé lusky, široké 1 -2 cm, často zatočené, dozrávající ze zelené do jasně červené barvy. Doba zrání je přibližně 70 – 90 dnů. Jejich pálivost se pohybuje od 30 000 do 50 000 SHU.
Nároky
Rostlina vyžaduje teplé slunné stanoviště,humózní substrát,dobře zásobený živinami častým přihnojením.Malé rostliny přihnojte hnojivem s vyšším obsahem dusíku..V době,kdy rostlina nasazuje na květ použijte hnojiva s vyšším obsahem draslíku a fosforu. Sazenice je vhodné vysazovat vždy po dvou těsně vedle sebe.Při pěstování za oknem je možný celoroční výsev,při venkovním pěstování vyséváme již v lednu až únoru.
Výsev a klíčení
před samotným klíčením namočte semena na 24 hodin do vlažné vody.Pro dosažení nejvyšší klíčivosti pro klíčení použijte drcené kokosové vlákno,které je běžně dostupné .Semena s vlhkým kokosovým vláknem vložte do menšího zip sáčku .Klíčíme při teplotě okolo 30°.Takto velmi urychlíte klíčení semen,který začínají klíčit již po několika dnech.Klíčící semena vysaďte do květináče s kokosovým vláknem.Po zesílení rostlin (2-4 pravých lístků) vysaďte do výživného substrátu. Při klasickém výsevu klíčení trvá podstatně delší dobu.Uvedený způsob klíčení semen Vám zajistí vyšší procento vyklíčených semen.
Hmotnost | 0.01 kg |