Chili semena Bhut Jolokia Chocolate 10ks
Popis
Papričky této odrůdy dozrávají do tmavě hnědé barvy. Povrch mají lesklý a nerovný a stěna je velmi tenká. Pokud se rozhodnete pěstovat tuto odrůdu, začněte s předpěstováním sazenic opravdu včas, vegetační doba trvá až 120 dní. Většinou dozrávají opravdu až na podzim. Po konzumaci můžete čekat velmi rychlý nástup pálivosti a mírné aroma. Chuť i aroma je cítit po exotickém ovoci.
Papričky můžete využít k okamžité konzumaci do vaření či na výrobu omáček. Skvělé jsou k nasušení. Díky svému původu a chuti se skvěle hodí k přípravě indických jídel.
Nároky na pěstování
Pro venkovní pěstování je výsev semen ideální v lednu až únoru. Klíčení trvá tři až čtyři týdny. Semena je nutné vysévat do kypré a stále vlhké půdy. Ideální jsou rašelinové květináčky, které také nabízíme, nebo kokosové vlákno. Doporučujeme pravidelně rosit, aby substrát byl stále vlhký. Při klíčení dodržujte teplotu 25 - 30 °C. Po vyklíčení je potřeba dostatek světla pro dobrý rozvoj rostliny. Teplota substrátu a vzduchu by neměla klesnout pod 22 °C. Nejlepší místo pro pěstování je skleník nebo fóliovník, případně teplé a slunné venkovní místo. Chilli mají rádi dostatek živin, proto je ideální průběžně přihnojovat.
Jako každá rostlina i rostlina chilli papriček se Vám odvděčí svým plody na základě podmínek, které ji poskytnete, chilli celkově mají rády teplé podmínky a dostatek živin. Přejeme úspěšné pěstování a budeme velice rádi, když své výpěstky budete sdílet na našem Facebooku www.facebook.com/chillimat/
Mrkněte jak klíčit
KLÍČENÍ CHILLI SEMÍNEK PŘI POUŽITÍ SUBSTRÁTU
KLÍČENÍ CHILLI SEMÍNEK V MINERÁLNÍ VATĚ
Hmotnost | 0.01 kg |