BLACK FRIDAY:✨ EXKLUZIVNÍ AKCE: 2+1 ZDARMA ✨Nakoukněte do kategorie Black Friday a využijte ho na maximum. Tato jedinečná akce platí od 22. 11. - 1. 12. 2024.

Chilli utrápenci s Morugou - chilli utopenci

 
  • 1 z 3
 

Chilli utopenci jsou tradiční českou masovou lahůdkou. V našem podání ohnivou.

Samotné špekáčky jsou vyrobeny z kvalitního vepřového a hovězího masa, plněné do přírodního střívka.

Obsahují kromě jiného koření mletou papričku Morugu, která patří mezi nejpálivější papričky světa.

Pochutnáte si i na cibuli a paprice, které plavou
v pálivém nálevu spolu s utrápenci. 

Obsah balení: 3 chilli utopenci, cibule a sladká paprika.

Celková hmotnost je přibližně 360g.

Extra pálivé!

Dostupnost Skladem
Měrná cena 1 Kč / 1 g
199 Kč    
Kód produktu 4492
Značka CHILLIMAT
Webová stránka značky chillimat.cz
Kategorie Nakládané pochoutky
 

Ohnivá masová lahůdka vyrobená z kvalitního vepřového a hovězího masa, plněná do přírodního střívka.

Ochucená směsí koření zvýrazněnou papričkou Moruga, která patří mezi nejpálivější papričky světa.

K utopencům se hodí všechny druhy čerstvé i nakládané zeleniny. Vyzkoušejte s nakrájenými okurkami, rajčátky nebo červenou cibulí. Nezapomeňte na křupavé pečivo a na křen a hořčici!

Skvělá volba pro všechny, kteří milují tradiční české pokrmy.

Utopenci mají v české kuchyni dlouhou a zajímavou historii, sahá až do 18. století. Jsou spojeny především s tradiční českou hospodskou kuchyní a pivní kulturou.

Podle legendy utopence poprvé připravil hostinský Šamánek, který provozoval hostinec poblíž Berouna. Jedna z verzí příběhu říká, že pokrm dostal svůj název poté, co sám Šamánek tragicky utonul při opravě mlýnského kola. Přátelé ho pak na jeho počest pojmenovali právě "utopenci. Jiná verze říká, že název vznikl z toho, že se špekáčky "utápí" v nálevu.

Základní recept se skládá z naložených špekáčků v kyselém láku, který jim dodává jejich charakteristickou kyselou chuť. Tento proces nakládání nejen prodlužoval trvanlivost uzenin, ale také přidával specifický chuťový rozměr, který dokonale ladil s pivem, což udělalo z utopenců oblíbený hospodský pokrm.

Postupem času se recept na utopence rozšířil po celé zemi, přičemž si každý region či rodina přidává své vlastní variace. Používají se různé druhy zeleniny nebo úpravy nálevu dle chuti.  

Utrápenci jsou nedílnou součástí české kuchyně. Vychutnejte si je v pikantním podání.


Složení produktu:

Špekáčky 40 % hm.: vepřové maso 44 %, sádlo 26 %, hovězí maso 19 %, voda-led, jedlá sůl s jódem, konzervant E250, bramborový škrob, směs koření, koření TSM (min. 2 %), stabilizátor E450, vývar-granulát, cukr-sacharóza, dextróza, jedlá sůl, antioxidant E300, aroma).

Zeleninové a kořenící přísady 26 % hm.: cibule, čerstvá chilli TSM (min. 2 %), nové koření, černý pepř, bobkový list. 

Nálev: voda, ocet kvasný lihový, třtinový cukr, jedlá sůl.

Pevný podíl 69 %.

Obsah tuku max. 35 %.

Hmotnost pevného podílu 250 g.

Sklenice: 720 ml

Hmotnost obsahu min. 360 g.

 

Hmotnost 1 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
5
24x
4
9x
3
9x
2
6x
1
1x
Nevyplňujte toto pole: