Nyní je ideální čas na objednání sazenic. Jsou naprosto nádherné, silné, zdravé a plně zakořeněné. Odesíláme každé pondělí, úterý a středu.

KIMCHI - pikantní fermentovaná zelenina (sklenice)

3 hodnocení
 
Novinka Tip Efekt lupa
  • 1 z 3
 

Kimchi je živá potravina plná vitamínů, minerálů, antioxidantů a laktobacilů, která prospěje nejen vašim střevům.

Díky svému bohatému obsahu prospěšných látek patří mezi pět nejzdravějších potravin světa. Je účinnou prevencí a významným pomocníkem při léčbě mnoha chorob.

Kimchi je nejžhavějším trendem současné gastronomie díky svému pestrému způsobu využití.

Složení:

Pekingské zelí, bílá ředkev, mrkev, sladká paprika, cibule, jarní cibulka, pórek, česnek, sůl, cukr, rýžová mouka, chilli, rybí omáčka.

Bez konzervantů, barviv, stabilizátorů, lepku.

Vhodné pro obohacení vegetariánské, veganské nebo raw stravy.

Milujete KIMCHI - objednejte velké a výhodné balení

Dostupnost Zvolte variantu Skladem Skladem
Varianta
79 Kč 169 Kč od 79 Kč    
Značka CHILLIMAT
Webová stránka značky chillimat.cz
Kategorie Nakládané pochoutky
 

CO JE  KIMCHI?

Kimchi je korejský národní pokrm, vyrobený z nakládané zeleniny, chilli papriček, zázvoru, česneku, jarní cibulky, rybí omáčky nebo pasty, dochucený cukrem a solí. Jde o naloženou zeleninu fermentovanou za pomoci bakterií mléčného kvašení.

Původně vzniklo jako způsob uchování zeleniny pro zimní měsíce. Každá korejská rodina má svůj zaručený recept a říká se, že podle toho, jak chutná připravené kimchi, tak zdatná je i kuchařka.

Proč by mělo mít asijské jídlo zastoupení v naší evropské kuchyni?
Pro své zázračné léčebné účinky na naše tělo!

Kimchi obsahuje:

  • spoustu vitamínů (především A, B12, B2, C)
  • vlákninu
  • minerální látky (vápník, železo, selen a další)
  • bakterie mléčného kvašení (laktobacily, důležité pro naše trávení i celkovou imunitu!)
  • impozantní množství silných antioxidantů
  • antivirotika
  • esenciální aminokyseliny
  • kapsaicin, chlorofyl, karotenoidy, flavonoidy a další prospěšné látky

 

V čem nám kimchi prospívá?

Kimchi je účinnou prevencí a také úžasným pomocníkem při léčbě mnoha nemocí. Obsahuje antivirotika a také antioxidanty, které chrání proti volným radikálům a rakovinovému bujení, a zvyšují celkovou odolnost organismu.

Kimchi je skvělou prevencí proti rakovině tlustého střeva, kterou bohužel v České republice trpí stále více lidí. Držíme si smutné místo mezi zeměmi s nejvyšším výskytem rakoviny tlustého střeva na počet obyvatel na světě.

Kimchi pomáhá při:

  • prevenci proti civilizačním chorobám a onemocněním
  • prevenci a léčbě rakoviny
  • vysokém cholesterolu
  • cukrovce (optimalizuje hladinu cukru)
  • atopické dermatitidě
  • žaludečních vředech
  • kvasinkových onemocněních
  • obezitě

 

Kimchi má pozitivní účinky na srdce (podporuje celý kardiovaskulární systém) a především na náš trávicí systém.

Kimchi našemu tělu prospívá v mnoha směrech. Pomáhá tělu zbavit se odpadů a toxinů. Zpomaluje stárnutí, pomáhá udržet správnou hladinu cholesterolu a posiluje imunitní systém.

Chuť

Chuť kimchi je prostě unikátní. Nepopsatelná, komplexní, složená z mnoha chutí. Odráží daný recept, proto se chuť různých výrobců může lišit. Je dána druhem zeleniny, množstvím soli, cukru nebo česneku a především délkou fermentace, která chutě prohlubuje. Co je však přítomné vždy, je kyselá, pronikavá chuť. Kyselost a pikantnost je díky fermentaci na místě. Podle množství použitých papriček může být kimchi mírně pikantní až šíleně pálivé.

Jak kimchi servírovat?

Kimči se podává jako samostatný pokrm či se servíruje jako příloha. Je také součástí mnoha pokrmů jako je vývar kimchi, polévka kimchi či smažená rýže kimchi. Kimchi můžete podávat i jako předkrm.

Kimchi lze konzumovat každý den s jakýmkoliv jídlem.

Jak kimchi uchovávat?

Proces fermentace probíhá při pokojové teplotě. Až kimchi dosáhne požadované chuti, přesuňte jej do lednice a tím proces fermentace zpomalíte. V lednici vydrží až půl roku. Čím je starší, tím je kyselejší a měkčí.

Produkt je bez konzervantů, protože fermentační proces je zároveň procesem konzervace, jedním z nejekologičtějších způsobů uchovávání potravin.