Je čas se zahřát a doplňit vitámíny. Nakoukněte do sekce pro POJÍDAČE a objevte řadu novinek, které přinesl podzim. Inspirujte se na vánoční dárky.

KIMCHI - jemně pikantní fermentovaná zelenina

126 hodnocení
 
Doporučujeme 2 + 1 ZDARMA Efekt lupa
  • 1 z 8
 

VAŠE OBLÍBENÉ KIMCHI JE SKLADEM


Kimchi je živá potravina plná vitamínů, minerálů, antioxidantů a laktobacilů.

Díky svému bohatému obsahu prospěšných látek patří mezi pět nejzdravějších potravin světa.

Nebojte se pálivosti, sice jsme chillimat a pálivostí nešetříme, ale kimchi je pikantní tak akorát, příjemně.

Můžete ho využít téměř ke každému jídlu. Obohatí suché rizoto, brambory se sekanou i bramborák. Kimchi je nejžhavějším trendem současné gastronomie díky svému pestrému způsobu využití.

Vhodné pro zpestření každodenní stravy. Všude, kde oceníte výraznou chuť.
Kimchi si zamilujete a naučíte se ho začlenit do každodenní stravy, to mi věřte :)

NÁŠ TIP: Vyzkoušejte kuře pečené na kimchi ;)

Bez konzervantů, barviv, stabilizátorů, lepku.

INFORMACE K ROZESÍLCE
S vyzvednutím zásilky raději neotálejte. Produkty, které vyžadují skladování v chladu rozesíláme od pondělí do středy, aby zásilka neuvízla přes víkend někde v teple. V případě extrémně vysokých teplot nerozesíláme, budeme vás telefonicky kontaktovat.

Dostupnost Zvolte variantu Skladem Skladem Skladem
Varianta
99 Kč 189 Kč 378 Kč od 99 Kč    
Značka CHILLIMAT
Webová stránka značky chillimat.cz
Kategorie Nakládané pochoutky
 

CO JE KIMCHI?

Kimchi je korejský národní pokrm, vyrobený z nakládané zeleniny, chilli papriček, zázvoru, česneku, jarní cibulky, rybí omáčky nebo pasty, dochucený cukrem a solí. Jde o naloženou zeleninu fermentovanou za pomoci bakterií mléčného kvašení.

Původně vzniklo jako způsob uchování zeleniny pro zimní měsíce. Každá korejská rodina má svůj zaručený recept a říká se, že podle toho, jak chutná připravené kimchi, tak zdatná je i kuchařka.

Naše cesta k vlastnímu kimchi byla pěkně kostrbatá

Nebudeme lhát, nebyla jednoduchá. Vychytat ty správné poměry surovin, dochucení, dobu zrání... No, pěkně jsme se zapotili! A když nám pak hotové kimchi stále utíkalo ze skleniček, měli jsme chuť to celé zabalit. Ale nevzdali jsme se a výsledek je skvělý.

Jsme nadšení, když na ochutnávkách vidíme, jak vám chutná. Moc děkujeme za vaše zpětné vazby, kde nám potvrzujete, že máte naše kimchi rádi. Vaše spokojenost je naší odměnou.

Proč by mělo mít asijské jídlo zastoupení v naší evropské kuchyni?
Pro své zázračné účinky!

Kimchi obsahuje:

  • spoustu vitamínů (především A, B6, B12, B2, C)
  • vlákninu
  • minerální látky (vápník, železo, selen a další)
  • bakterie mléčného kvašení (laktobacily, důležité pro naše trávení i celkovou imunitu!)
  • impozantní množství silných antioxidantů
  • antivirotika
  • esenciální aminokyseliny
  • kapsaicin, chlorofyl, karotenoidy, flavonoidy a další prospěšné látky

V čem nám kimchi prospívá?

Kimchi je úžasným pomocníkem.  Obsahuje velké množství minerálů a vitamínů, které příznivě působí na lidské tělo. Napomáhají tomu, aby se tělo snadněji vypořádalo s případným oslabením.

  • Směs vitamínů (B6, B12 a C) přispívá ke snížení únavy a vyčerpání.
  • Vitamín A přispívá k udržení normálního stavu zraku.

    Kimchi je super, ale pozor – nesnězte ho hned na posezení, i když to láká.
    Nejen že vás to nejspíš prožene 😄, ale hlavně v malých dávkách dělá kimchi největší službu vašemu tělu.

    👉 Moje doporučení:
    Dejte si každý den 1–2 lžíce kimchi ke svému jídlu. Pravidelnost má skvělý vliv na trávení, mikroflóru i imunitu.
    A navíc to parádně dochutí i obyčejné jídlo.



Chuť

Chuť kimchi je prostě unikátní. Nepopsatelná, komplexní, složená z mnoha chutí. Odráží daný recept, proto se chuť různých výrobců může lišit. Je dána druhem zeleniny, množstvím soli, cukru nebo česneku a především délkou fermentace, která chutě prohlubuje. Co je však přítomné vždy, je kyselá, pronikavá chuť. Kyselost a pikantnost je díky fermentaci na místě. Podle množství použitých papriček může být kimchi mírně pikantní až šíleně pálivé.

Jak kimchi servírovat?

Kimči se podává jako samostatný pokrm či se servíruje jako příloha. Je také součástí mnoha pokrmů jako je vývar kimchi, polévka kimchi či smažená rýže kimchi. Kimchi můžete podávat i jako předkrm.

Kimchi lze konzumovat každý den s jakýmkoliv jídlem.

Jak kimchi uchovávat?

Proces fermentace probíhá při pokojové teplotě. Až kimchi dosáhne požadované chuti, přesuňte jej do lednice a tím proces fermentace zpomalíte. V lednici vydrží až půl roku. Čím je starší, tím je kyselejší a měkčí.

Produkt je bez konzervantů, protože fermentační proces je zároveň procesem konzervace, jedním z nejekologičtějších způsobů uchovávání potravin.


Složení produktu: pekingské zelí, ředkev daikon, mrkev, sladká paprika, cibule, jarní cibulka, pórek, zázvor, česnek, sůl, třinový cukr, rybí omáčka (sadel 72 %, sůl, cukr), sušené mleté chilli kajenský pepř.

Uchovávejte při teplotě od 1-7 °C.

Podobné produkty

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Bezpečnostní kontrola
MM Avatar autora 4.7.2025 07:31
Mám od vás kimchi a zkoušel jsem i od jiných firem i originální ale vaše mi chutná nejvíce budu objednávat znovu děkuji Miroslav
Odpovědět