Sezóna GRILOVÁNÍ se rozjíždí v plném proudu! A na žádné grilovačce nesmí chybět dokonalá omáčka. Co třeba Americká s česnekem a whiskey a nebo raději medová s hořčicí? Grilovací balíčky jsou originálním dárkem. Vybírejte, experimentujte a dejte nám vědět, jak vám chutná ;)

Jak a kdy sklízet chilli papričky

  • plody chilli papriček nejčastěji dozrávají od srpna do půlky listopadu. 

  • doba zrání plochů chilli se odvíjí od zvolené odrůdy

    - EXTRÉMNĚ PÁLIVÉ CHILLI - DOBA ZRÁNÍ AŽ 110 DNŮ   (Carolina reaper, Naga Jolokia)
  • - STŘEDNĚ PÁLIVÉ CHILLI A MÍRNĚ PÁLIVÉ CHILLI - DOBA ZRÁNÍ OD 50 - 90 DNŮ    (Jalapenos, Habanera)

     

    Jak poznám, kdy začít sklízet

    Když mají papričky barvu, kterou mají podle odrůdy mít, můžeme začít se sklizní. Aby jste měli jistotu, že jsou papričky opravu zralé, zkuste ji zmáčknout. Stěny zralé papričky pruží. Pokud mají tendenci spíše prasknout, nechte je ještě dozrát.

    pokud papričky nejsou dozrálé a pěstujete v květináči, je potřeba rostlinu přenést domů a nechat na světle plody dozrát.

  •  

     

pokud před sklizní omezíme zalévání, docílíme tím větší finální pálivosti

Při sklizni extrémně pálivých chilli doporučujeme používat rukavice.

 

POCHLUBTE SE S VAŠÍ SKLIZNÍ U NÁS NA FACEBOOKU

DSC_0821DSC_0832DSC_0847DSC_0979